U23-as Európabajnok a Boros-Czinege páros!

Szeptember első hétvégéjén két napon keresztül viaskodtak a kontinens legjobb U23-as evezősei a belgiumi korosztályos Európa-bajnokságon, amely magyar sikereket is hozott: a csapatból három egység végzett a dobogón, közülük a Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes aranyérmet szerzett.

A július végén Olaszországban rendezett U23-as evezős világbajnokság számunkra nem hozott érmet, szeptember első hétvégéjén viszont újra lehetőséget kaptak a hazai fiatalok a bizonyításra: összesen tizenkilenc sportoló képviselte a magyar színeket 3. és 4. között a belgiumi Hazewinkelben, a korosztály Európa-bajnokságán.

A nyolc egységből három a dobogóra is felállhatott. A Varesében a legjobb magyar eredményt elérő Boros BálintCzinege Tamás könnyűsúlyú kettes biztosan húzhatott az A-döntőben, hiszen hat duó nevezett a számba. Az előfutamban mutatott produkciójukhoz képest nagyjából tizennégy másodpercet javítottak, és huszáros hajrát követően a moldáv, az ukrán, a cseh, valamint a német csapatot megelőzve haladt át elsőként a célvonalon.

A versenyen csepeli szineket képviselte Juhász Tamás és Koncsik Dominik, akik a normálsúlyú kettesek versenyében álltak rajthoz. A csapat az “A” döntőben az 5. helyet szerezte meg.

“A szorgalmuknak köszönhetően utolérték, megelőzték a korcsoportjukat, és felültek Európa trónjára. Ez a munka, a lelkesedés, és a kitartás eredménye. Ennél többre semmit sem becsülök. Le a kalappal előttük” – szögezi le Pergel László.

Gratulálunk a csapatoknak és edzőjüknek: Ifj. Pergel Lászlónak.

Forrás: https://www.utanpotlassport.hu/2022/09/04/evezes-aranyermet-szerzett-a-czinege-boros-kettes-az-u23-as-eb-n/

Fénykép: Czucz Bálint