Nemzetközi vizeken a Csepel evezősei

Posted on

Az elmúlt hétvégéken két csepeli érdekeltségű nyolcason is ott volt a világ és az ország szeme.

Március 12-13-án a férfi felnőtt nyolcas Amszterdamban indult a 43. Heineken Roeivierkampon és egy rendkívül erős és népes mezőnyben (432 csapat indult) a 12. helyet szerezték meg! A nyolcas legénysége: Orbán Gergely, Németh András, Lőrinczi Ede, Kelemen Áron, Jeff Mannozzi, Lőrincz Ádám, Széll Domonkos, Szekér László, cox: Kanász Dorina. Ennek a regattának az az érdekessége, hogy két napon keresztül, különböző hosszúságú távokat kell evezniük az Amstel folyón. Szombaton egy 2500m és egy 250m, míg vasárnap 5000m és 750m szakasz várta a fiúkat. A kiértékelésnél minden távot 250 méteres egységekre bontanak és ezeknek az összege fogja adni a végső pontszámot, ami alapján meghatározzák a rangsort.

 

csepelnyolcas_amsterdam_2016

 

Március 19-én a legendás Head of the River racen Hopp Marci és Kovács Krisztián a Csepel EK-MEC-Szeged versenyegyesüléséből született nyolcasban 334 csapatból a 37. helyet szerezték meg. Ők voltak az első ifjúsági magyar csapat, akik indultak ezen a regattán. Ezt megelőzően csütörtökön a srácok az angol gimnáziumok közötti versenyén, a Schools Head-en mérték össze az erejüket, és 91 nyolcasból a 12. leggyorsabbnak bizonyultak.

 

ifinyolcas_2016_anglia

 

Gratulálunk mind a két egységnek! Ám pihenésnek helye nincs, ugyanis mindannyian indulnak április 2-án a 6. Nemzetközi Budapest Kupán.